Waaraan moet goede haarlak voldoen?

Haarlak is een must-have voor het stylen van uw haar. Het biedt vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om springerig haar onder controle te houden, glans toe te voegen en uw stijl intact te houden. Er zijn echter veel verschillende soorten haarlak, en u wilt degene kiezen die voor u het beste werkt. Je moet ook rekening houden met je haartype en het soort styling dat je van plan bent te doen.

Bij het kiezen van een haarlak, moet je op zoek gaan naar een product dat een stevige hold heeft. Dit zal ervoor zorgen dat je door je haar kunt kammen en borstelen, en het zal je ook een goede hoeveelheid volume geven. Het laatste wat u wilt is dat uw haar gaat klitten.

Haarlak is gemaakt met een mengsel van polymeren en andere ingrediënten die uw haar ondersteunen en een gladder en plooibaarder oppervlak creëren. De grootte van de druppels is ook van invloed op de stevigheid van het product. Afhankelijk van je haartype kun je kiezen voor een lichtere fixatie om te voorkomen dat je haar er stijf en hard uitziet.

Haarlak is verkrijgbaar in spuitbus- en pompflesvorm. De spuitbus zorgt voor een gelijkmatige toepassing, terwijl de pompverstuiver voor een meer gerichte verstuiving zorgt. Ook hebben niet-aërosols een kleinere ecologische voetafdruk omdat ze minder alcohol bevatten. Als u bijvoorbeeld een avondje uit gaat, kunt u beter kiezen voor een extra sterkhoudende formule.

Een andere geweldige eigenschap van haarlak is dat u het kunt gebruiken zonder spelden of andere hulpmiddelen. Dit betekent dat je het kunt aanbrengen op kleine secties van je haar, waardoor je verschillende stijlen kunt bereiken. Met een vingertop kun je ook alle delen van je haar bereiken.

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, gebruik dan alleen haarlak op de uiteinden van je haar. Dit zal voorkomen dat individuele strengen breken, en het geeft je ook de mogelijkheid om het product opnieuw aan te brengen nadat je klaar bent met het stylen van je haar. Het gebruik van een randborstel kan ook een geweldige manier zijn om een meer gestroomlijnde look te krijgen.

Let ook op de geur van je haarlak. Hoewel er geen wet is die bedrijven verplicht te vermelden welke geur ze gebruiken, is het een goed idee om te kijken of de geur natuurlijker is, in tegenstelling tot een parfum vol chemicaliën. Sommige producten bevatten plantaardige ingrediënten zoals yucca plantensap, dat zorgt voor een stevige fixatie zonder resten achter te laten.

Een thermische haarlak beschermt je haar tegen hitte. Dit kan vooral nuttig zijn als je een föhn, krultang of ander verwarmd gereedschap gebruikt. Maar thermische sprays geven geen glans of textuur aan je haar, dus het is belangrijk om een haarlak te kiezen die deze eigenschappen wel biedt.

Je kunt een fijne nevel of een scheutje haarlak gebruiken om springerig haar te temmen. Daarnaast kan het gebruik van een tandenborstel of een borstel bespoten met haarlak ook wonderen doen.

Scroll naar boven